fredag 26. november 2010

Fløytekarameller til jul.


KNALLGODE FLØYTEKARAMELLAR:

50 gram smør
3 dl sukker
2 dl kremfløyte
3 dl matfløyte
1,5 dl sirup
1 ss vaniljesukker

Bland alt i ein kjele, og la det koke på lav varme, uten lokk i ein time, eller til konsistensen er passe tjukk. Rør av og til.
Legg karamellrøra til avkjøling på eit bakepapir.
Avkjølte karamell delest opp og pakkast inn i fin innpakning, eller i aluminiumspapir som eg brukte.

Tips: Ta ei ss med kaldt vatn i, drypp litt av karamellrøra oppi skeia, og du vil då sjå kor mjuk/hard karamellen blir når den er avkjølt, på denne måten kan du sjekke om karamellen skal kokes meir, eller om den er ferdig. Da får du bestemme om du vil ha hard eller mjuk og tyggbar karamell.

(Oppskrift og tips fra Anne Liv)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar